PTP rješenje

PTP rješenje

cnPTP – širokopojasne bežične veze Point-to-Point

Mostovi Point-to-Point (PTP) Cambium mreža se koriste za uspostavljanje pouzdanih bežičnih širokopojasnih radio veza do udaljenih lokacija na udaljenosti do rekordnih 245 km.

Prednosti Cambium PTP rješenja

Cambium Networks Point-to-Point (PTP) oprema se koristi za uspostavljanje pouzdanih bežičnih širokopojasnih (Backhaul) veza između udaljenih lokacija na udaljenosti do rekordnih 245 km. Postoji veliki broj verzija modela sa podrškom za različite licence i frekvencije, udaljenosti, aplikacije i budžete, sa integrisanom antenom ili verzijama sa spoljnim antenskim priključcima. Oprema se može koristiti u najzahtjevnijim ekološkim i vremenskim uslovima (temperaturni raspon -45° do 60° C). Zahvaljujući postizanju 99% dostupnosti, podršci za FIPS 140-2 sigurnosni standard za vladine i vojne aplikacije i ugrađenim GPS prijemnicima za značajno bolju sinhronizaciju, Cambium oprema je idealan izbor za uspostavljanje sigurne bežične veze.

PTP uređaji se koriste za uspostavljanje jake primarne ili redundantne bežične mrežne veze između udaljenih lokacija, za povezivanje mobilnih baznih stanica, za uspostavljanje bežičnih sistema video nadzora, za zamjenu skupih iznajmljenih linija i za uspostavljanje mreža u slučaju oporavka od katastrofe – disaster recovery. Prenosne brzine koje postižu Cambium PTP uređaji su do 1,36 Gbp, sa dometom do 245 km. Centralizovano upravljanje, dijagnostika, izvještavanje, postavljanje svih uređaja na mreži odvija se na besplatnoj platformi cnMaestro.

 

Izvanredna pouzdanost

Legendarna pouzdanost Cambium hardvera u kombinaciji sa jedinstvenom dinamičkom optimizacijom radio spektra je garancija da ćete moći proširiti svoju mrežu čak i na veoma udaljene lokacije sa visokim radio smetnjama. Cambium PTP uređaji su optimalan izbor za implementaciju mreža kojima možete vjerovati.

Veliki kapacitet

Najbolja spektralna efikasnost među takvim uređajima znači da ćete moći da izvučete najviše iz raspoloživog spektra čak i u najzahtjevnijim radijskim uslovima, kao što su LoS (Line-Of-Sight), nLoS (near Line-Of-Sight) i NLoS (Non Line-Of-Sight) scenariji instalacije bez vidljivosti. Link ima veoma dug radni vijek, što obezbjeđuje dobar TCO.

Veliki domet

Cambium PTP uređaji takođe omogućavaju povezivanje lokacija rekordne udaljenosti do 245 km. Uz pomoć ovih uređaja moći ćete da povežete sve željene objekte i lokacije bez obzira koliko su daleko. Cambium PTP linkovi pružaju punu sigurnost podataka, o čemu svjedoče brojni sertifikati. Instalaciju Cambium PTP opreme je moguće odraditi i u najzahtjevnijim uslovima okoline.

Optimizacija performansi

Instalacijom novih wireless linkova, zasićenje radio spektra se svakodnevno povećava. Svaki novi wireless link se mora boriti za ostatak čistog dijela spektra, dok stalno izbjegava poremećaje. Cambium donosi rješenja u vidu naprednog oblika GPS sinhronizacije, što omogućava ponovnu upotrebu postojećeg spektra.