cnPMP – visoko uspješne širokopojasne
bežične veze Point-to-Multipoint
___

Milioni uspostavljenih bežičnih radio veza u protekloj deceniji su dokaz da mostovi PMP Pointa i Multi Pointa mogu stvoriti pristupnu radio mrežu bez presedana.

Prednosti Cambium PMP rješenja

Milioni uspostavljenih bežičnih radio veza u protekloj deceniji su dokaz da se Cambium oprema može koristiti za uspostavljanje do sada neviđene pristupne radio mreže. To se postiže jedinstvenom dinamičkom optimizacijom radio spektra i ugrađenom GPS sinhronizacijom, što omogućava bolje korištenje zasićenog frekventnog prostora. Time se postiže značajno veći raspon i propusnost, a smanjuje latencija. Cambium PMP Point-to-Multi Point pristupni linkovi sa svojom nevjerovanom pouzdanošću i skalabilnošću omogućuju vam da izgradite mrežu koja raste zajedno s vašim poslovanjem.

PMP link se koristi za postavljanje moćne primarne ili redundantne bežične mrežne veze na udaljene lokacije, za postavljanje bežičnih sistema video nadzora, razne poslovne komunikacije za prenos podataka, glasa i slike. Postoje mnoge opcije za modeliranje za različite scenarije primjene. Rad je podržan u najtežim vremenskim uslovima. Dostupna ePMP serija je izuzetno fleksibilna, jer omogućava programiranje u PTP ili PMP modu. Prenosne brzine koje postižu Cambium PMP uređaji su do 550 Mb/s, sa dometom do 200 km. Centralizovano upravljanje, dijagnostika, izvještavanje, postavljanje svih uređaja na mreži odvija se na besplatnoj platformi cnMaestro.

Rasprostranjenost

Cambium linkovi donose mnogo više od osnovne veze za prenos podataka. Oni su optimizovani za pouzdanu isporuku svih Triple-Play usluga – VoIP (Voice over IP), video i podatke, čak i u najzahtjevnijim uslovima. ePMP sistemi pružaju bežične brzine prenosa preko 550 Mb/s na udaljenosti do 200 km.

Optimizacija performansi

Instalacijom novih wireless linkova, zasićenje radio spektra se svakodnevno povećava. Svaki novi wireless link se mora boriti za ostatak čistog dijela spektra, dok stalno izbjegava poremećaje. Cambium donosi rješenja u vidu naprednog oblika GPS sinhronizacije, što omogućava ponovnu upotrebu postojećeg spektra.

Prihvatljiva cijena

Postavljanje nove i proširenje postojeće bežične pristupne mreže može biti jednostavno. Cambium ePMP serija nudi pristupačnu i skalabilnu profesionalnu opremu, koja omogućava robustan rad u sprezi sa drugim radio mrežama. Instalacija Cambium rješenja je veoma brza. Niski operativni troškovi osiguravaju brz povratak ulaganja.

Nevjerovatna efikasnost

Cambium ePMP linkovi pružaju visoku spektralnu efikasnost i na taj način omogućavaju rad unutar manjih širina kanala za prenos i u ograničenom rasponu spektra. Filtriranje dinamičkih smetnji bira optimalni kanal za prenos i eliminiše smetnje iz susjednih kanala. Zbog toga, link može istovremeno dostaviti snažan signal znatno većem broju korisnika od konkurentskog uređaja.

Potpuna fleksibilnost

ePMP uređaji su potpuno prilagodljivi. Ako je potrebno, moguće je podesiti da rade u PTP (Point-To-Point) ili PTMP (Point-to-MultiPoint) načinu rada. Kroz centralni kontrolni sistem cnMaestro upravlja se cijelom mrežom instaliranih uređaja, a iz ptičje perspektive pratimo sve detalje topologije mreže i karakteristike performansi.

Izvanredna pouzdanost

Legendarna pouzdanost Cambium hardvera u kombinaciji sa jedinstvenom dinamičkom optimizacijom radio spektra je garancija da ćete moći proširiti svoju mrežu čak i na veoma udaljene lokacije sa mnogo radio smetnji. Cambium PMP uređaji su optimalan izbor za postavljanje mreža kojima možete vjerovati.

Rješenje na klik!

BESPLATNI TELEFON TEHNIČKE PODRŠKE:
080 05 07 05

ZAHTJEVI ZA TEHNIČKU PODRŠKU
HELPDESK SISTEM
support@teleklik.ba

ADRESA
Kralja Petra II Karađorđevića 39
78 000 Banja Luka
Telefon: +387 51 491 860
Fax: + 387 51 491 868
Email: office@teleklik.ba

Translate »