Pet razloga za korištenje VPS

Tokom proteklih nekoliko godina, virtualni privatni server ili VPS hosting je napravio eksploziju u svijetu hosting industrije. Kako se troškovi virtualizacije smanjuju a performanse povećavaju, ovo će se samo nastavljati.

Zašto je to važno?

Možda ćeš biti u lovu za perfektnu hosting soluciju za svoj projekat. Danas ćemo predstaviti pet glavnih prednosti VPS hostinga i zašto je Teleklik VPS savršen izbor za tebe.

  1. Povećava pouzdanost

Prilikom hostinga na zajedničkom serveru, na performanse vaše web stranice mogu uticati druge web stranice koje se nalaze na istom serveru, što nije slučaj pri korištenju VPS-a.

Važno je zapitati se da li ste spremni da preuzmete sav taj rizik sa svojom web stranicom, posebno ukoliko se ona koristi primarno za svrhu biznisa.

  1. Potpuna kontrola servera

Jedna od najboljih stvari pri izboru VPS hostinga je ta da imate potpuni root pristup serveru.

Zašto je ovo važno?

Uz root pristup, imate potpunu kontrolu nad serverskim okruženjem kako biste ga precizno prilagodili svojim potrebama. Ako vam je potreban prilagođen softverski paket ili otvoren port, to možete učiniti bez potrebe da čekate da ga vaš provajder hostinga podrži.

Dijeljeni web serveri su tipično optimizovani za sigurnost i performanse što je moguće bolje, a to znači da postoji mnoštvo popularnih softverskih paketa koji nisu podržani zbog njihovih ograničenja u pogledu sigurnosti.

Imajući svoje sopstveno virtuelno okruženje, možete da zaobiđete sve te poteškoće.

  1. Povećanje efikasnosti u energetskom smislu.

Sa namjenskim hosting serverom uzimate sve resurse servera – što znači da ste jedina osoba koja koristi potrošnju energije tog servera. Međutim, sa virtuelnim privatnim serverom, veliki posvećeni server je podijeljen u različita virtuelna okruženja. Na taj način više ljudi dijeli resurse tog fizičkog servera i omogućava optimalno korišćenje energetskih resursa.

  1. Trenutno skaliranje resursa

Za nekoga ko započinje novu web stranicu u nadi da će je razviti u nešto mnogo veće, veoma je važno da može da uvećava svoje hosting resurse bez ikakvih zastoja ili tehničkih problema.

Kada hostujete sa VPS -om, vaše okruženje hostuje unutar onoga što se zove kontejner. Ovom kontejneru je dodijeljena određena količina resursa u zavisnosti od paketa koji ste kupili. Odlična stvar u radu ovih kontejnera je da im se lako i brzo može dodijeliti više ili manje resursa, u zavisnosti od toga koliko vam je potrebno.

Na primjer:

Ako trebate brzo nadograditi svoj ram kada očekujete veliki porast posjetitelja, jednostavno možete dodati još ram-a

  1. Ušteda troškova

VPS hosting rješenja su mnogo jeftinija nego što su bili prije samo nekoliko godina. Uz napredak u tehnologijama virtuelizacije, očekuje se samo smanjenje cijena. Zbog toga, VPS hosting sada predstavlja opciju za sve veličine web stranica – čak i ako upravo započinjete potpuno novi web sajt.

Kada odlučite da pređete na VPS, šanse su da se nikad više neće vratiti na staro. Važno je razmisliti o provajderu koji ima što bolju tehničku podršku,. Teleklik platforma za VPS se nalazi na brzim i sigurnim serverima u našem data centru u Banjaluci, koji je realizovan primjenom najmodernijih tehnologija renomiranih proizvođača, , sa direktnim pristupom Internetu.