Link Planner

Link Planner

LinkPlanner – besplatan alat za projektovanje bežičnih mostova

Kako koristiti alat Link Planner?

LINKPlanner je izuzetno koristan besplatan alat za brz, efikasan i precizan dizajn bežičnih linkova. Uzimajući u obzir geografske podatake (profil terena, udaljenost, visinu), visinu antene, prenosnu snagu i druge faktore, LINKPlanner vam savjetuje izbor optimalne opreme za vaše potrebe prije kupovine. Svi uneseni podaci i veze se koriste u aplikaciji Google Earth. Alat je dostupan besplatno za Windows i Mac operativne sisteme. LINKPlanner se smatra najpouzdanijim i najintuitivnijim alatom za projektovanje RF linkova u industriji.

Quick start

Početni profil linka s osnovnim svojstvima se automatski uvozi u LINKPlaner čim unesete novi link. Paralelno, možemo planirati nekoliko PTP i PtMP linkova.

Primjer korišćenja

Kada LINKPlaner pokaže nisku propusnost linka, možete promijeniti različite elemente – performanse modela, frekvenciju, širinu kanala, visinu i veličinu antene, itd. dok ne pronađite idealnu kombinaciju za Vaš budžet i lokaciju.

Grafički prikaz

Unošenjem različitih ulaznih podataka, možete simulirati kako varira kapacitet i propusnost linka, tako da možete brzo pronaći optimalnu opremu za svoje potrebe.

Pomoć za implementaciju

LINKPlanner automatski kreira izvještaj o predviđenom kapacitetu linka i listu potrebnog materijala za implementaciju linkova koji se unose i generiše šablon izveštaja za instalaciju.