cnMaestro

cnMaestro

cnMaestro – besplatna kontrolna platforma

Cambium cnMaestro je inteligentna upravljačka platforma koja omogućava sveobuhvatno, ali istovremeno i jednostavno upravljanje cijelom mrežom – Wi-Fi Access Point uređajima, switch-evima i Backhaul wireless linkovima sa jednog mjesta. Upotreba cnMaestro kontrolne platforme je potpuno besplatna.

Dijagnostika i rješavanje problema

Ugrađen sistem za otkrivanje i otklanjanje problema sa prikazom statusa svih uređaja

Dijagnostika i rješavanje problema

Ugrađen sistem za otkrivanje i otklanjanje problema sa prikazom statusa svih uređaja

Potpuna kontrola

Pregled rada mreže i svih povezanih korisnika

Besplatno korištenje

Potpuno besplatno korištenje bez skrivenih naknada za licence i podršku

Osnovne prednosti cnMaestro platforme

Besplatna upravljačka platforma cnMaestro je moćno, skalabilno i potpuno prilagodljivo rješenje za sveobuhvatno centralizirano upravljanje cijelom mrežom Cambium Networks uređaja. Preko cnMaestro platforme sa jednog mjesta možete upravljati svim Cambium Wi-Fi Access Point uređajima, PTP/PMP linkovima i switch-evima.

cnMaestro značajno olakšava svakodnevno upravljanje mrežom. On obezbjeđuje kompletan uvid i daljinsko rješavanje problema, održavanje uređaja, nadogradnju software-a, obavještenja i upozorenja, preciznu operativnu statistiku i pregled lokacija svih uređaja. cnMaestro je izuzetno fleksibilan i brine o svim potrebama malih i velikih korisnika. Idealno rješenje za centralizovano upravljanje konvergentnim žičanim / bežičnim WLAN mrežama na jednoj i više lokacija.

cnMaesto u svom jezgru uključuje WLAN kontroler visokih performansi, koji zaokružuje mrežu koja se sastoji od velikog broja Wi-Fi Acess Point uređaja za kompletnu cjelinu. Kontroler automatski optimizuje parametre u RF spektru i bira najbolje kanale prenosa. To omogućava da se izbjegnu smetnje i da se obezbjedi bolji rad Wi-Fi mreže. Roaming između različitih Access Point-a je nevidljiv za korisnike.

Kontroler sadrži moćan i podesiv Captive Portal , koji olakšava postavljanje Hotspot-a za goste i posjetioce. Postoji mogućnosti Social Login-a – pristupa Wi-Fi mreži preko naloga na društvenim mrežama, što omogućava korištenje kontrolera kao marketinškog alata. Takođe, postoji mogućnost naplate pristupa Wi-Fi mreži putem kupona.

cnMaestro može da radi kao Cloud ili kao lokalna platforma. Upotreba je potpuno besplatna i nije potrebno kupovati godišnje licence. Za uporedivu konkurentsku opremu, trošak upotrebe kontrolera je najmanje 100 € godišnje za svaki AP. U slučaju manjih sistema, dostupan je i cnAutoPilot kontroler. U ovom sistemu, jedan od AP-ova uključenih u mrežu preuzima ulogu kontrolera i djeluje paralelno kao AP.

Prilagodljiva mrežna arhitektura

Cambium cnPilot Wi-Fi u kombinaciji s cnMaestro kontrolerom, pruža mrežnim administratorima moćno i potpuno prilagodljivo rješenje za pouzdan i efikasan pristup mreži. cnMaesto se integriše u postojeću mrežnu infrastrukturu, prilagođava specifičnim zahtjevima svakog korisnika i raste zajedno s njim. Moguće je proširenje mreže sa nekoliko na hiljade povezanih uređaja, bez većih izmjena u mrežnoj arhitekturi.

cnMaesto kontroler je dostupan kao platforma bazirana na Cloud-u, koja se nalazi na pouzdanim i brzim Cambium serverima na različitim geo-lokacijama. Za korisnike koji imaju određene sigurnosne zahtjeve, ili jednostavno žele imati potpunu kontrolu, dostupna je On-Premises verzija i u tom slučaju kontroler se instalira na serveru korisnika. Za manje korisnike koji upravljaju mrežom od nekoliko AP-ova, zanimljiva opcija je cnAutoPilot, u kojoj ulogu kontrolera preuzima jedan od AP-ova. Sve verzije cnMaesto kontrolera su potpuno besplatne!

cnMaestro Cloud

Uz cnMaestro Cloud kontroler, organizacije koje nemaju adekvatnu IT infrastrukutu, mogu jednostavno upravljati velikim WLAN-ovima sastavljenim od velikog broja Wi-Fi AP-ova na različitim lokacijama. Uz cloud verziju kontrolera nije potrebno kupovati i održavati složen hardver. Brigu o infrastrukturi i sigurnosti možete prepustiti Cambium-u. Serveri se nalaze širom planete, pružajući dostupnost od 99,99%. Sigurnost je obezbeđena sa namjenskim HTTPS kanalima preko kojih se odvija komunikacija između lokalnog Wi-Fi AP-a i Cloud-a. Administratori mogu sigurno pristupiti cnMestro upravljačkoj konzoli s bilo kojeg mjesta bez potrebe za VPN pristupom.

cnMaestro On-Premises

Neke organizacije koje raspolažu adekvatnom vlastitom infrastrukturom preferiraju lokalno instaliran kontroler. Razlozi za to su veoma različiti, od sigurnosnih i zakonskih, do jednostavne želje da imaju potpunu kontrolu nad svim komponentama na svojoj mreži. Za ove korisnike idealno rješenje je On-Premises verzija cnMaestro kontrolera koja se instalira lokalno. Ova verzija donosi potpuno iste napredne funkcije kao i verzija u Cloud-u, ali u obliku virtuelne aplikacije na lokalnom serveru.

cnAutoPilot

Za manje Wi-Fi mreže, gdje mrežni administratori ne žele Cloud verziju kontrolera, a instalacija lokalnog kontrolera za upravljanje manjim brojem AP-ova nije praktična, idealan izbor je cnAutoPilot, u kojem ulogu kontrolera preuzima jedan od AP-ova uključenih u sistem. Master AP radi paralelno kao AP i kontroler za do 32 AP-a u WLAN-u. Sva kontrola i upravljanje se obavlja preko GUI glavnog AP-a.

Video prezentacija i brošure

  • Flyer Cambium cnMaestro mrežni kontroler
  • Cambium cnMaestro specifikacija