Bitdefender rješava GANDCRAB sa besplatnim alatom za dešifrovanje

Bitdefender rješava GANDCRAB sa besplatnim alatom za dešifrovanje

Bitdefender rješava GANDCRAB sa besplatnim alatom za dešifrovanje 600 372 admin
Vrijeme čitanja: 2 minuta

Ransomware je veoma brzo postao jedna od najvećih prijetnji poslovnom okruženju. Naime, glavni trošak kompanijama nije sam ransomware, već vrijeme za koje on uspori rad svih zaposlenih – tako da nije iznenađujuće da samo trećina preduzeća vjeruje da je oporavak računara moguć bez značajnih gubitaka.

Prema nedavnom članku Zdnet-a, prateći izlazak GandCrab v5, biznisi postaju sve više targetirani od strane ovog ransomware-a! Međutim, za žrtve GandCrab verzija 1, 4 ili 5 čekanje je stvar prošlosti! Sada je tu novi alat za dešifrovanje lansiran od strane Bitdefender Labs-a da vam pomogne da povratite svoje podatke – potpuno besplatno.

Razvijen u bliskoj saradnji sa Europol-om i Rumunskom policijom, uz podršku FBI-ja i drugih agencija za sprovođenje zakona, nova alatka omogućava žrtvama GandCrab-a širom svijeta, da pronađu svoje šifrovane informacije bez kolektivnog plaćanja desetina miliona dolara kako bi ih otkupili od hakera.

Dakle, ako ste zaraženi verzijom 1 * (GDCB ekstenzijom), 4 (KRAB ekstenzijom) ili novim 5 (nasumičnom 10-znakovnom ekstenzijom) GandCrab-a, popravak je jednostavan: preuzmite alat. Pokrenite ga na zaraženom računaru. Pristupite svojim podacima odmah.

Međutim, ako ste zaraženi verzijom 2 ili 3 ransomware-a (CRAB ekstenzija datoteke), onda vas molimo da sačekate i ne plaćate otkupninu! Još uvijek se radi na tome.

Ako naiđete na bilo kakve probleme sa Bitdefender alatima za dešifrovanje, tu smo da vam pomognemo. Kompanija Teleklik, kao Bitdefender Gold Partner u BiH, nudi implementiranje Bitdefender poslovnih antivirus rješenja. Prvi zadatak je da se utvrdi realna potreba jedne kompanije, a nakon toga i da se pronađe odgovarajuće rješenje zaštite u skladu sa potrebama poslovanja i aktuelnim svjetskim praksama. Nakon toga Teleklik vrši implementaciju na sve radne stanice i servere u sistemu poslovanja, kako bi zaštita bila potpuna.

Rješenje na klik!

BESPLATNI TELEFON TEHNIČKE PODRŠKE:
080 05 07 05

ZAHTJEVI ZA TEHNIČKU PODRŠKU
HELPDESK SISTEM
support@teleklik.ba

ADRESA
Kralja Petra II Karađorđevića 39
78 000 Banja Luka
Telefon: +387 51 491 860
Fax: + 387 51 491 868
Email: office@teleklik.ba

Translate »